A Dr. Hauschka kozmetika alapgondolata

A DR. HAUSCHKA kozmetika 1967-ben jelent meg a piacon "Elisabeth Sigmund gyógyító kozmetikája" néven. A "gyógyító" fogalom utal arra a helyre, ahol ez a kozmetika megszületett: a WALA gyógyszergyártó cégre, melyet 1950-ben alapítottak Németországban, Eckwäldenben. Ma a kozmetikumok a céget alapító DR. RUDOLF HAUSCHKA nevét viselik.

A kozmetikumok nem azért kapták a "gyógyító" jelzőt, mintha a bőr betegségeit akarták volna velük gyógyítani. A cél az volt, hogy az egyoldalúságokat mutató - száraz, tisztátalan, zsíros, érzékeny vagy túl korán öregedő - bőrt a készítményekkel ismét harmonizálják, működését normalizálják, és ezt az állapotot fönn is tartsák.

A receptúrákat kidolgozó orvosok, gyógyszerészek és a kozmetológus Elisabeth Sigmund számára nyilvánvaló volt, hogy a bőr mint szerv milyen fontos közvetítő szerepet játszik az ember organizmusában. Már akkor felismerték, hogy a jövőben milyen abnormális külső és belső igénybevételnek lesz kitéve az ember bőre. Gondoljunk a levegő és a vizek fokozódó elszennyeződésére, az ózonpajzs tönkretétele következtében egyre agresszívebbé váló napfényre, a denaturált élelmiszerekre. Ehhez jönnek még az állandó nyugtalanság-zaklatottság okozta lelki, idegi terhelések (autóvezetés, rádió, TV, computer, mobil telefon stb.), a foglakozásokkal járó stressz, túlhajtottság.

Így a DR. HAUSCHKA kozmetika - egyrészt terápiás hatása, másrészt biológiai minősége következtében - ma aktuálisabb, mint valaha.

A készítmények bőrünket védő, erősítő, megelevenítő, regenerációját segítő hatása minden életkorban nélkülözhetetlen. Nem célja, hogy látszólagos hatásokat érjen el, nem alakít ki függőséget. Minden bőr megtanul lépésről lépésre normális, egészséges bőrré válni.

 

Szépség és harmónia - a klasszikus Dr.Hauschka kezelés

Talán meg fogja Önt lepni:

a Dr.Hauschka arckezelés lábfürdővel kezdődik. A sugárzóan szép archoz vezető úton az első lépés: a jólesően átmelegített lábakból sugárzó ellazulás, ami az egész testet átjárja.

A zsályás lábfürdő hozzásegíti Önt ahhoz, hogy "magába szálljon"; minden gondot, gondolatot, melyek egyébként elmaradhatatlan kísérőink, egy rövid időre el tudjon hallgattatni, hogy így teljesen átadhassa magát a kezelésnek.

A lábfürdőt a lábak bedörzsölése követi - a gondos ápolás erőt ad az élet további formálásához. A lábfürdő - a polaritás elve alapján - felszabadítja a fejet, egészen "érzővé" teszi Önt, ezzel befogadókésszé vált a kezelés további mozzanataira.

A lábak ápolása után a test ellenkező pólusához fordulunk - a fej, nyak lazítása, feszültségeinek feloldása következik. Korunkban, különösen azoknál, akik sokat ülnek (pl. számítógép mellett végzett munka) és munkavégzéshez egyoldalúan csak kezüket-karjukat-fejüket használják, a testnek ez a felső része különösen erős és egyoldalú terhelést kap, ezért fontos a kezelésnek ez a bevezető, "alapozó" szakasza.

Ezt követően a test középső részével foglalkozunk. A kar, váll, törzs izmainak ellazítása és a kezek, karok bedörzsölése, ápolása után kezdődhet a tulajdonképpeni arckezelés.

Minden eredményes arcápolás alapfeltétele az alapos, kíméletes tisztítás. A Dr. Hauschka kozmetikai kezelésben illatos borogatások segítségével előtisztítást kap a vendég, majd a mandulaőrleményt tartalmazó tisztító krémmel letisztítjuk az arc, nyak, dekoltázs bőrét. A tisztító emulzió egyben segíti is a bőr felépítését. A tisztítás ritmikus "adok-kapok" folyamat: a bőr átjárhatóvá válik, fölveszi a tisztító szubsztanciát és leadja tisztátalanságait. A letisztított bőrt arctonikkal átsimítjuk, ezzel erősítést kap a bőr.

A tisztítást követően gyógynövény kivonatokat tartalmazó gőzzel átmelegítjük bőrét, ami javítja a vérellátást és gyulladáscsökkentő hatású. A bőr kitisztítása után gyógyiszap alapú maszkot helyezünk föl, ami minden tisztátalanságot magába szív, ezen kívül megnyugtatja a bőrt és ismét zárja a tisztítás során megnyitott pórusokat.

A maszkot szakavatott kozmetikusaink minden vendég számára individuálisan állítják össze. Időtartama szintén egyéni, az aktuális bőrállapottól függ.

A kezelés központi történése: a nyirokstimuláció

Az intenzív tisztítást-harmonizálást nyirokstimuláció követi. A nyiroknedvek teljes bőrfelületünket - és teljes organizmusunkat - átáramolják, méregtelenítésünk alapvető szervét képezve. Ez a folyadék a szövetekből a nyirokerekbe áramlik, melyeket számtalan nyirokcsomó tagol.

A csomóknak tisztító-méregtelenítő funkciójuk van. A kozmetikai kezelések során a nyirokrendszert csak stimulálni szabad, egyéb beavatkozás (drenázs stb.) az orvos feladata.

A Dr.Hauschka nyirokstimulációt finom ujjmozdulatokkal és ecsetvonásokkal, kézmozdulatokkal végzi a kozmetikus. Ezzel elérjük a kötőszöveti folyadék harmonikus áramlását.

A kezelés belenyúl folyadéktestünk eleven áramlásaiba, életerőink mozgásába, ezzel a teljes embert harmonizálja.

A bőr és az organizmus erősítése

A bőr most teljesen nyitott - ismét zárni kell hát és megerősíteni, hogy erőteljesen léphessen újból a külvilágba.

A bőrápoló ampullák felépítő szubsztanciákkal látják el a bőrt, ezt az Ön aktuális bőrállapotának megfelelő pakolás felhordása követi.

A revitalizáló pakolás segíti a bőr felfrissülését, regenerációját - de segítséget ad a tisztátalan, gyulladt bőrnek is egészsége visszahódításában.

Az aknés, gyulladt bőr a legnagyobb segítséget a felmelegített arcolajjal készített olajpakolástól kapja.

A rózsa pakolás egyrészt a bőr folyadékháztartását, ezáltal feszességét, rugalmasságát támogatja, a korán megjelenő finom ráncok megjelenését késlelteti.

Végül a nagyon száraz bőr kényeztetéséhez leginkább a krémpakolás járul hozzá, ez a legtartalmasabb pakolás.

Amíg a pakolás kifejti hatását, addig a Dr.Hauschka bőrápoló olajok közül a kozmetikus kiválasztja az Önnek leginkább megfelelőt, amivel dekoltázsmasszázst végez.

A megfelelő olaj gyógyító erőkkel ajándékozza meg Önt. Mindezek a mozzanatok egy kívülről befelé irányuló, hosszantartó hatású harmonizálást eredményeznek, amit a kezelést követően még jó ideig tapasztalni fog.

Legvégül a kezelés befejezéseképpen - a pakolás eltávolítása, a bőr újbóli tonizálása után - nappali ápoló készítményeket, igény esetén sminket kap a bőre, hogy Ön ismét frissen, biztonsággal térjen vissza az Önre váró feladatokhoz.

 

 

>> Dr. Hauschka kezelések árai <<

Copyright © 2011 Biokozmetika - Tamási Katalin.